به گزارش خبرگزاری «حوزه» از قزوین، حجت الاسلام والمسلمین عبدالکریم عابدینی، امروز در نشست تخصصی زکات شهرستان البرز بیان کرد: پرداخت زکات موضوعی مربوط به دوره حاضر یا دوره اسلامی نیست بلکه در دوره انبیاء و ملل گذشته هم وجود داشته است.
وی افزود: کسی که زکات مال خود را پرداخت می کند باید به خاطر این توفیق الهی و دینی که شامل حال او شده خدا را شکر کند.
امام جمعه قزوین رعایت تقوا در زندگی را باعث نزول برکات و نعمت های الهی عنوان کرد و با اشاره به آیه 96 اعراف «وَلَوْ أَنَّ أَهْلَ الْقُرَى آمَنُواْ وَاتَّقَواْ لَفَتَحْنَا عَلَيْهِم بَرَكَاتٍ مِّنَ السَّمَاءِ وَالأَرْضِ وَلَكِن كَذَّبُواْ فَأَخَذْنَاهُم بِمَا كَانُواْ يَكْسِبُونَ: » گفت: اگر مردم ایمان داشته و تقوای الهی را رعایت کنند خداوند برکات زمین و آسمان را به روی آنها می گشاید محصولات با برکت شده و آسمان باران خود را نازل می شود.
نماینده ولی فقیه در استان قزوین ادامه داد: در توصیف و تحلیل برخی اتفاقات آب و هوایی اکثر افراد تغییرات زیست محیطی را عامل این اتفاقات بیان می کنند اما باید توجه کنیم که عدم رعایت تقوا هم در بدبختی های انسان نقش دارد.
حجت الاسلام و المسلمین عابدینی، پرداخت زکات را تکمیل کننده عبادات دیگر معرفی کرد و گفت: در انجام عبادات، پرداخت زکات تکمیل کننده عبادات دیگر بوده که بدون پرداخت آن اعمالی مثل حج و نماز باطل می شود.
امام جمعه قزوین با بیان اینکه بین رزق و مال تفاوت وجود دارد، اظهار کرد: در امور مالی دو بحث رزق و مال وجود دارد که با هم دارای تفاوت هستند و برخی خیال می کنند هر چه مال داشته باشند موفق تر هستند، اما در واقع متوجه می شویم که برخی از این دارایی ها برای صاحبان خود نگرانی و پریشانی به همراه می آورد.
وی افزود: رزق آن است که از راه حلال به دست آمده باشد و این رزق صرف امورات زندگی و خوشی های حلال زندگی انسان شود اما در برخورداری از مال ممکن است انسان صاحب ثروت های انبوهی شود و همراه با آن دچار بدبختی هم شود.
نماینده ولی فقیه در استان قزوین تصریح کرد: انسان مومن با پرداخت زکات دارایی خود، مال و ثروت خود را به رزق تبدیل کرده و عبادات خود را با آن تکمیل می کند.
حجت الاسلام والمسلمین عابدین، با بیان اینکه زندگی دنیایی انسان پایدار نیست گفت: امروز شاهد هستیم که چه انسان هایی پرداخت کننده زکات و چه انسان هایی که زکات مال خود را نمی دادند هر دو گروه اسیر خاک شده اند اما گروه اول در پیشگاه خداوند متعال تکلیف خود را انجام داده و باید توجه کنیم که تا فرصت داریم برای جان و مال خود و صرف آن در راه انجام تکالیف عبادی خود تصمیم گیری کنیم.
امام جمعه قزوین ، با ذکر حدیثی از امام باقر(ع) گفت: مطابق حدیثی از امام باقر (ع) اسلام بر 5 ستون نماز، زکات، روزه ، حج، و ولایت استوار است که مهم تر از همه اینها ولایت است به طوری که اگر اگر کسی همه شب ها و روزهای خود را به عبادت بگذراند و تمام دارایی های خود را در را خدا بدهد، اما نداند که امام، ولی و رهبرش کیست، عبادات و بخشش های این فرد در نزد خداوند ذره ای ثواب نداشته و این فرد اهل ایمان به حساب نمی آید.
نماینده ولی فقیه در استان قزوین در پایان گفت: زکات چون جزو عبادات محسوب می شود باید پرداخت کنندگان زکات فقط به نیت انجام تکلیف و رضای خداوند این کار را انجام دهند و این عبادت خود را به خاطر تشویق ها یا اینکه اتفاقی در شهر یا پروژه ای رخ دهد ضایع نکنند.